Vejret i Egypten

Egypten har sol året rundt og stort set ingen nedbør. I sommerhalvåret kan der være ulideligt varmt, specielt i de sydlige egne, men kyststrækningerne er perfekte mål for badeferie. I sommerhalvåret ser man sjældent en sky gå for himlen.

Egypten har populært sagt to årstider: En mild vinter og en varm sommer. I sommerhalvåret fra maj til oktober ligger dagstemperaturerne i gennemsnit på 33 grader og om natten omkring 20 grader. Januar er den koldeste måned, hvor dagstemperaturerne er på 15-22 grader – og om natten kan man opleve frost i ørkenområderne.

I det sydlige Egypten kan der flere dage i træk være over 40 grader i skyggen fra juni til august, så sightseeing i denne del af landet er nok mest behagelig i foråret og efteråret. I Kairo ligger temperaturen på cirka 35 grader i juni-august. Egypten har typisk ørkenklima med varme dage og kølige nætter. Derfor er det altid en god idé, at pakke en varm trøje til brug, når solen går ned. Det gælder uanset, hvilken tid af året, man rejser på. På de typiske turistdestinationer bliver det dog sjældent koldere end 10 grader. Derimod kan det blæse en del især i vinterhalvåret, og hvis man vil på badeferie, er sommeren klart at foretrække. På grund af kølige briser og lav luftfugtighed er Rødehavets vestlige kyst behagelig – også i de varme sommerperioder. Vinden ved Rødehavskysten gør samtidig byer som Hurghada og El Gouna til populære destinationer for wind- og kitesurfing.

Egypten har meget lidt nedbør. Kun i vinterhalvåret åbner himlen sig en gang imellem i en kort regnskylle. I det sydlige Egypten falder der flere steder ingen nedbør i årevis. Sinaihalvøen får mere regn end resten af landet, og har derfor også en højere luftfugtighed. Af samme årsag er vegetationen på halvøen mere frodig end i resten af landet, hvor der generelt er en meget lav luftfugtighed.

Et af Egyptens mere specielle vejrfænomener er Khamseen. Det er en varm sandvind, som man kan være uheldig at opleve fra februar til maj. Stormene kan vare op flere dage. Engang imellem udvikler de sig voldsomme sandstorme af kulingstyrke og med lav sigtbarhed.

Vejret i Egypten

Vejret i Hurghada, Egypten

Vejret i Sharm el sheikh, Egypten

Vejret i Kairo, Egypten