Turistinformation Egypten

Drikkepenge

I Egypten forventer man drikkepenge stort set overalt, så det er en god idé at have småpenge på sig. Det er almindeligt at lægge drikkepenge på 5-10 procent på restauranter, hoteller og til taxichauffører – også selvom det ofte fremgår af regningen, at der allerede er lagt en vis procentsats oveni. Lønnen er meget lav i Egypten, og at drikkepenge derfor er en vigtig del af indkomsten.

Drikkevand

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Køb i stedet vand på flaske.

El

Egypten bruger 220 volt som i Skandinavien. Stikkene er derimod ofte smallere, og derfor kan man få brug for en adapter. Den kan købes i lufthavne og i Egypten.

Forsikring

Det gule sygesikringsbevis gælder ikke ved rejser til Egypten, så man bør tjekke egen indboforsikring eller tegne en separat rejseforsikring.

Fremmedsprog

Mange steder kan man klare sig med engelsk, men udenfor de gængse turistområder taler de lokale kun arabisk.

Internet

De fleste store hoteller har Internetadgang, og nogle steder også trådløst Internet mod betaling. Alle større byer har Internetcaféer.

Pas og visum

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedato. Der kræves visum for indrejse i Egypten, men er man EU-borger så kan visumet købes i ankomstlufthavnen.

Prisniveau

Egypten er generelt meget billigere end Danmark, specielt offentlig transport og taxier er billigt. På charterdestinationerne ved Rødehavet er niveauet dog ikke meget lavere. Derimod er det sydlige Egypten og Kairo en del billigere.

Sikkerhed

Generelt er Egypten et sikkert land at rejse i. Småtyverier, for eksempel på stranden, kan forekomme, men røverier og overfald sker meget sjældent. Kairo har, på trods af sin størrelse, en lav kriminalitetsrate. Når det gælder terror og lignende, kan man eventuelt tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, om der er grund til at være forsigtig i særlige områder.

Tidsforskel

Egypten er en time forud i forhold til dansk tid, det vil sige at man skal stille uret en time frem ved indrejse. Hver opmærksom på at Egypten skifter til sommer/vintertid på andre datoer end Danmark.

Valuta og veksling

Møntfoden i Egypten hedder Pund (EGP). Hvis man vil vide, hvor meget et Pund er værd i forhold til den danske krone, bør man tjekke det inden afrejse pa Valutakurser.com, da det kan svinge meget. Der kan veksles penge på store hoteller, i lufthavne og banker. Men vær opmærksom på, at ikke alle banker tager imod danske kroner. Mangel på småpenge er et evigt problem for alle handlende, så spørg gerne om små sedler ved vekslingen. Kreditkort kan anvendes på store hoteller, krydstogtskibe og i visse butikker og restauranter. De mest brugte kreditkort er Visa og MasterCard.

Vaccinationer

Seruminstituttet anbefaler vaccination mod hepatitis A, smitsom leverbetændelse samt stivkrampe inden rejsen til Egypten.