Soma Bay

45 kilometer syd for Hurghada ligger Soma Bay med fine hoteller og en rolig atmosfære. Området er perfekt for afslapning – der er gode strande, mulighed for spa-besøg og masser af vandaktiviteter. Hvis man vil feste natten lang eller indsnuse ægte egyptisk hverdagsatmosfære, skal man dog ikke vælge denne nye, eksklusive feriedestination.

Soma Bay er et fredfyldt ferieområde med mange kilometer sandstrand, og solskin året rundt. Luftige briser og lav luftfugtighed sørger for, at det er behageligt at opholde sig i solen – også i de varme sommermåneder. Omkring 10-12 forskellige hotelressorter ligger på halvøen omgivet af Rødehavet.

Rødehavet er af gode grunde kendt for sit flotte koralrev. Dykning og snorkling er da også populære aktiviteter i Soma Bay. Der ligger mange smukke områder ikke langt fra kysten, hvor man kan udforske koralrevet og det rige marineliv. Sigtbarheden i Rødehavet er meget stor, hvilket betyder, at man ofte kan se 30 meter frem og ned i vandet. Der er mange muligheder for arrangerede bådture med snorkel eller dykning – fra et par timer til flere dages dykkersafari. Soma Bay har både et dykkercenter med mulighed for at tage certifikat samt et kitesurfingcenter.

Når man har været på opdagelse i koralerne, kan kroppen have brug for et afslappende spa-besøg. Soma Bay har flere så kaldte thalasso-bade, hvor det mineralrige vand øger blodcirkulationen og løsner mindre spændinger. Badene tilbyder både muddermasker, massage og ansigtspeeling.
Soma Bay har en af Egyptens bedste golfbaner. Cascades Golf Resort er designet af den forhenværende professionelle golfspiller fra Sydafrika, Gary Player. Cascades er en 18-hullers bane, hvor der kan spilles helt ud til Rødehavet. Banen giver et udfordrende spil i kuperet terræn, med 70 bunkers, små åer og store kunstige søer. Vinden blæser næsten konstant fra nord, hvilket der er taget i betragtning ved udførelsen af banen. Det gør dog også banen til en lige lovlig stor mundfuld for begyndere, der vil have mere glæde af 9-hullers banen.

Omkring hotelområderne ligger mange restauranter med international mad. I ”Commercial and Entertainment Center” kan man købe alt fra internationalt design til egyptisk kunsthåndværk – og man kan besøge en mængde restauranter og caféer. Soma Bays nattelivet foregår dog på hotellerne. Hvis man vil opleve det vilde byliv efter solnedgang, skal man tage til Hurghada, der har Egyptens bedste natteliv. Soma Bay er en luksusdestination, indrettet til turister, der ønsker en ferie med afslapningen og nydelse.