Sharm El Naga

Sharm El Naga er en dykker- og snorkeldestination beliggende 40 kilometer syd for Hurghada og blot 6 kilometer fra Soma Bay. Området er først og fremmest for de turister, som enten vil tage en endagstur fra en af de nærliggende byer på Rødehavskysten eller ønsker en uge med ren dykker- og snorkelferie.

Sharm el Naga er et velbevaret naturreservat med et farverigt koralrev og et rigt marineliv, der kan glæde dykkere og snorklere på alle niveauer og i alle aldre. Der findes at par hoteller og et dykkercenter i Sham El Naga, som tilbyder de besøgende restauranter, legepladser, swimmingpools, souvenirs og strandbarer. Men først og fremmest er det det havets attraktioner, der tiltrækker turister.

Området byder på et bredt udbud af dykkeroplevelser i Rødehavets klare vand, men eftersom koralrevet og de mange fisk findes næsten helt ind til strandkanten, er Sharm El Naga en ideel destination også for børnefamilier – og for dem, der blot vil snorkle. Strandene er gode og den rolige atmosfære indbyder til afslapningsferie med sol, bad og hygge.

Dykkercentret har kurser for dykkere på alle niveauer, og omkring 20 dykkerspots sikre, at både nybegyndere og erfarne kan imponeres og udfordres af områdets undervandslandskab. The Wall, Coral Garden, Panorama Reef, Lama Tunnel, Ziyad Cave og et vrag fra 1700-tallet er et udsnit af de undersøiske seværdigheder, der kan opleves i naturreservatet. Dykkercentret arrangerer også gruppesafarier af forskellig varighed til andre spots længere mod nord eller syd i Rødehavet – eksempelvis Elphinstone Reef og Rocky Islands.

Området giver også mulighed for at spille volleyball, fiskeri på åbent hav og udflugter på heste- eller kamelryg. Men destinationen er præget af en rolig atmosfære uden de store aktivitetsmuligheder til lands. Vil man shoppe i basarer, feste, tage på ørkensafari eller bare opleve det egyptiske byliv, skal man derfor tage til Hurghada. Den livlige naboby er et oplagt udflugtsmål og kan nås med minibus eller taxi.