Makadi Bay

Mellem bjerge, ørken og Rødehavet ligger Makadi Bay, der et af de allernyeste ferieområder i Egypten. Området ligger 35 kilometer syd for Hurghada, og kystens mange solskinsdage og de hvide sandstrande gør Makadi Bay til en træfsikker feriedestination for turister med sol, bad og afslapning i tankerne.

På strandene spilles der beachvolley og dyrkes vandaerobic og yoga. Makadi Bay er et aktivt men samtidig fredfyldt, familievenligt feriested. Omkring ti store hotelkomplekser, der gør det ud for små byer i sig selv, tilbyder turister alt hvad hjertet begærer inden for swimmingpools, restaurantliv, tennisbaner, børneklubber, souvenirbutikker og aftenunderholdning.

Som i de fleste andre byer ved Rødehavskysten er der gode muligheder for at opleve det smukke koralrev med dykkermaske og snorkel. Der er flere forskellige dykkerspots der kan imponere både erfarne og nybegyndere. Den lille idylliske ø, Giftun, er et oplagt udflugtsmål. Her kan solen nydes i ro og mag kombineret med en snorkeltur i de flotte koralrev. Kun en enkelt restaurant ligger på øen, der er et naturreservat. Alle hoteller og dykkerudbydere arrangerer endags-ture til den fredfyldte ø, som ligger knapt cirka en times sejlads fra land. Vil man studere havbunden tørskoet, kan en sejltur med glasbundsbåd anbefales.

Ud over oplevelser ved og i havet, skal man ikke snyde sig selv for en tur i ørkenen. En klassisk udflugt foregår på kamelryg til en beduinlejr, hvor det primitive stammefolk fortæller om deres traditioner og serverer turisterne et ægte beduinmåltid under åben ørkenhimmel.

For golfelskeren har Makadi Bay har en nyoprettet 18-hullers golfbane i Makadi Golf Ressort. Mesterskabsbanen er designet af John Sanford, og den er med sine 6880 meter Egypten længste.
Aften- og natteunderholdning i form af livemusik, diskoteker og barer findes indenfor hotelkomplekserne. Men hvis man vil på festferie, bør man vælge det mere livlige Hurghada. Det er også Hurghada, man skal tage til for at shoppe på ægte arabisk vis. Man har forsøgt at skabe bystemning i Makadi Bay ved at bygge nogle basarområder, men eftersom byen ikke fandtes for blot nogle år tilbage, så er stemningen ikke så autentisk.