Jeepsafari

Åbne vidder, smukke bjergformationer, mad over bål under en klar stjernehimmel, kamelridning og et traditionelt beduinmåltid hos Egyptens ørkenfolk. Jeepsafari er en ideel måde, at opleve den barske men betagende Sahara-ørken.

På de fleste feriedestinationer er der op til flere udbydere af endagsture i ørkenen. Men er en enkel dag i det imponerende ørkenlandskab ikke nok, kan man købe en hel uges jeepsafari, der inkluderer flyrejse, overnatning samt et fredfyldt eventyr i jeep.

Der er flere variationer af jeepsafarier over hele landet. Mange safariuger starter med et par dage i Kairo, hvor man besøger de mest kendte attraktioner som Giza-pyramiderne, Sfinksen, Khan el-Khalili-basar og forskellige bydele. Herefter starter selve jeepsafarien ind i Sahara, forbi attraktioner som krystalbjerget, de forstenede blomster, Gazelledalen, sandbjerge, gamle templer og historiske pladser. Mange ture inkluderer også en tur i varme kilder. Der er både ture i den østlige og den vestlige ørken. Nogle safarier går også til Luxor og Kongernes Dal, mens andre foregår på Sinaihalvøen, hvor turen blandt andet går forbi Sinaibjerget og Skt. Katharinaklostret og måske afsluttes med en snorkeltur i Rødehavet.

Efter en oplevelsesrig dag i selskab med den varme ørken, slår man lejr mellem sandbanker og bjergformationer. Aftensmåden tilberedes over bål, og så gælder det ellers bare om at nyder freden under den utroligt klare stjernehimmel. Alle jeepsafarier inkluderer også et besøg hos en beduinfamilie, hvor man får lov at ride på kamel og får serveret et traditionel måltid mad – og sikkert også en vandpibe – på tæpper i deres beskedne huse. Beduinerne har klaret sig i mange tusinde år i ørkenen, hvor der næsten ikke falder regn. De fortæller gladelig om livet og traditionerne i det barske Sahara, hvor man hverken har radio eller kender klokken. Fra deres lejre kan der være flere kilometer til nærmeste brønd, men trods forholdene har beduinerne højere levealder end folk fra det øvrige Egypten.