El Gouna i Egypten

Med sine fine hoteller, golfbaner, shoppingbutikker og gode strande er det er svært at forstå, at El Gouna ikke fandtes for blot 20 år siden. Ikke desto mindre opstod byen først, da en egyptisk milliardær besluttede at bygge et ferieparadis på netop denne plads.

El Gouna ligger 25 kilometer nord for Hurghada, men alting foregår i et lidt mere roligt tempo end i nabobyen. El Gounas 10 kilometer lange sandstrand sørger for afslapning og vandaktiviteter for hele familien.

Mangroovy Beach er der gang i den hele dagen, med beachvolley, strandfodbold, snorkling eller bare afslapning i stor stil. Stranden er også en af kystens bedste for windsurfing og kitesurfing på grund af de gunstige vindforhold. Der findes desuden op flere dykkercentre i El Gouda med mulighed for at tage certifikat, så der skulle være nok at tage fat på for de som ønsker en aktiv ferie.

El Gouna i Egypten

Golfentusiasten vil heller ikke tage skuffet fra El Gouna. På Steigenberger Golf Resort kan både begyndere og øvede golfspiller udfordres på en 18-hullers mesterskabsbane. Banen ligger i smukke omgivelser med udsigt til både bjerge, hav og flotte turkisblå laguner.

Men en ferie i El Gouda bør indeholde mere en blot strand og leg. Byen er nemlig placeret i en ørken, der gemmer på flere historiske attraktioner. For eksempel Mons Porphyrites, Porfyr-bjerget, hvor man finder ruiner af gamle romerske bade, templer og lignende. Det er det eneste sted i verden, man kan se den lilla porfyr, som var i høj kurs hos de romerske kejsere. Der er flere lignende udflugtsmål i den østlige ørken tæt på El Gouda. Ørkenen kan opleves på mange forskellige måde. Der arrangeres både hesteridning, kamelridning, jeepsafari og vandretur – tilpasset alle konditionsniveauer. En anden udflugtsmulighed foregår til vands. En times sejlads fra El Gouda ligger to idylliske ørkenøer, hvorfra man kan snorkle og svømme i koralrevet.

Når man er øm i fødderne af at vandre, så er det måske tid til en tur i wellness-center, og her giver El Gouna masser af muligheder i de såkaldte Angasa Spa. Centrene har en bred vifte af aromaterapi og små skønhedskure. Her kan man komme ind og få masseret kroppen eller få huden skrubbet silkeblød.

Ved lystbådehavnen Abu Tig Marina, bland imponerende luksusjagter, ligger nogle af byens bedste restauranter og shoppingsgader med alt fra kulørt badetøj til egyptiske smykker. Havnen er ligeledes et af byens centrummer for festlighed, hvor man finder alt fra fashionable diskoteker og live koncerter til kasinoer og små, hyggelige barer. Havnen byder også på gadefest hver fredag aften, hvor børnefamilierne roligt kan deltage.